Monday, October 1, 2012

tangisan dalam kerinduaan



Dalam kerinduan ini
Ku menetap gambar wajahmu diruang kamar
Rintihan asmara kau dan aku
kini tinggal memori yang menghiris di kalbu
Duhai bayu
Sampaikan salam pada dirinya
Nyatakan betapa pilu perpisahan
Semua ku redhai
Dalam tangisan yang syahdu
Kau mendustai percintaan diriku
Setelah aku memberi segala galanya
Pengorbananku dikau persiakan
Oh mengapa tangisan dalam kerinduan ini
Menjadikan kehidupan ku tidak menentu
Keretakkan bak di hempas kaca oh mengapa
Ku masih merindui mu
Walau tidak dijodohkan
Suratan takdir telah menentukannya
Ku masih menyintaimu
Hingga keakhir hayatku
Biar ku simpan perasaan ini kasih
Izinku membawa diri
Oh bayu sampaikan salam perpisahan oh dariku..

Saturday, September 1, 2012


As long as stars shine down from heaven
And the rivers run into the sea
Til the end of time forever
You’re the only love I’ll need
In my life you’re all that matters
In my eyes the only truth I see
When my hopes and dreams have shattered
You’re the one that’s there for me
When I found you I was blessed
And I will never leave you, I need you
Chorus:
Imagine me without you
I’d be lost and so confused
I wouldn’t last a day, I’d be afraid
Without you there to see me through
Imagine me without you
Lord, you know it’s just impossible
Because of you, it’s all brand new
My life is now worthwhile
I can’t imagine me without you
When you caught me I was falling
You’re love lifted me back on my feet
It was like you heard me calling
And you rush to set me free
When I found you I was blessed
And I will never leave you, I need you
Chorus
When I found you I was blessed
And I will never leave you, I need you oh
Chorus
I can’t imagine me without you

Saturday, August 11, 2012

mugkinkah ini jalan terakhir??




Untuk apa lagi kita meneruskan
Andai tiada kemesraan
Teramat sayang untukku buang
Namun pahitnya untukku telan

Suatu masa dulu engkaulah penyeri
Tetapi kini tiada lagi
Bukan salah aku putus percintaan
Kau yang dahulu memulakan

Keegoan diri tak pernah kau akui
Hingga ku sering memakan hati
Jika sekali dua itu tak mengapa

Masih mampu kupertahankannya
Berkali ku suarakan sekerasnya kau nafikan
Bukan salah kata akhir jalan terbaiknya untuk kita
Walau hati masih sayang,walau hati kan berdarah
Kuterpaksa melangkah...

Biarlah aku bertemankan sepi
Dari tergantung tidak bertali
Dari tergantung tidak bertali

saya rasa awak patut tahu semua nii.. sebab sekarang ni everything went wrong! saya sendiri tak faham kenapa kita jadi macam ni,salah saya tau salah awak.jadi,biar saya bagi tau awak ape yang saya rasa selama ni.mungkin ada yang awak tak penah tau pon macam mana hati seorang perempuan..

kita dah bersama sejak empat tahun lepas lagi..awak datang bila saya tak ada dah keyakinan pada lelaki.time tu saya rasa macam the end of my life..i wanna be a play girl whom just play around to hurt men like they do.sebenarnya awak salah seorang daripada mereka.tapi bila saya dah kenal awak,saya tau awak lelaki yang baik.awak terima saya seadanya sampai saya terfikir ada lagi ke lelaki macam awak.awak ajar saya bagaimana erti sayang,bahagia,rindu,sakit dan sedih.sampai saya pernah terbangun daripada tidur dan menangis sebab takut kehilangan awak.tapi awak mesti tak pernah tau kan semua tu..

saya membesar bersama awak.kita lalui suka duka hidup sama-sama.saya ingat lagi time sekolah dulu saya sanggup kumpul duit syiling banyak-banyak dan redah hujan dengan guruh yang kuat semata-mata nak call awak kat public phone hostel time tu.kawan-kawan saya gelakkan saya sebab saya sanggup jadi bodoh macam tu sebab terlalu rindukan awak..awak ingat lagi awak pernah cakap kita perlu loss contact sampai habis SPM sebab awak nak focus study.saya terlampau sedih bila awak cakap macam tu walaupun kita baru je bersama..saya fikir lebih baik kita berpisah selama-lamanya daripada saya terus merindui awak..

awak pujuk saya bila saya menangis.awak kata awak janji bila kita dah habis exam,kita akan luangkan masa sepenuhnya..tapi apa yang dah jadi?awak tinggalkan saya macam orang yang tak ada perasaan sorang-sorang..saya call,mesej awak berkali-kali.awak tak balas.dan saya dapat tau rupa-rupanya awak pergi bercuti dengan kawan-kawan awak kat genting.sakit hati tahu x? kali kedua,awak tinggalkan saya lagi.dengan hanya perkataan kita berpisah.awak tak bagi penjelasan kepada saya kenapa awak minta perpisahan tu..sekali lagi,saya merayu-rayu awak tiap-tiap hari.saya menangis lagi..tiap-tiap hari saya hantar mesej kepada awak,saya ceritakan pada awak apa yang saya rasa.tapi satu pun awak tak balas.

awak datang kembali untuk kemaafan.awak kata awak tinggalkan saya selama sebulan sebab awak ada banyak masalah dan tak nak saya ternanti-nantikan awak.hati perempuan lembut.dia akan maafkan orang yang dia sayang.kita kembali seperti dulu.kemudian,selepas pertemuan kita yang pertama,saya nampak awak semakin berubah.saya nampak kesungguhan awak dalam hubungan kita.saya bahagia!tapi selepas 4 tahun,sekarang awak pun ada kerjaya sendiri,awak kembali seperti dulu.. saya akui awak cuba untuk penuhi keperluan saya,tapi bukan wang yang saya minta.saya hanya inginkan awak di sisi.temani saya.berkali-kali awak tinggalkan saya disebabkan kesibukan awak yang mengalahkan perdana menteri tu.sehingga tiada lagi air mata saya untuk awak.salah saya ke semua ni jadi?

kini,tiada lagi angan-angan saya untuk jadi peneman hidup awak.tiada lagi bayangan awak akan menjadi bapa kepada anak-anak saya.hati saya terlalu sakit.harapan yang saya ada dulu dah semakin kabur.saya rela awak salahkan saya jika perpisahan terjadi kerana hati ni dah tak mampu untuk disakiti lagi.sayang,biarlah saya pergi..

Saturday, April 28, 2012

sinar untuk ku

moga hidayah ini untuk selamanya ya allah..


Kala senja itu tiba
Kutermenung sendirian
Terasa diriku ini jauh dari rahmat Tuhan
Dosa yang aku lakukan
Menerjah ruang fikiran
Masihkah ada untukku keampunan

Gelap rasa dunia ini
Tanpa cahaya Ilahi
Baru kini kusedari
Jalan yang aku lalui
Memusnah pedoman hidup
Melempar hatiku ini ke lembah kehinaan

Dalam kegelapan itu
Terbit cahaya dari-Mu
Memandu hamba-Mu menuju iman
Menginsafi diri dengan ketaqwaan dan kesabaran

Kau terangi jalanku menuju syurga-Mu
Dan Kau tunjuki dengan hidayah-Mu
Hanyalah pada-Mu kuhadapkan diri
Mohon keampunan

Wahai Yang Maha Pengasih
Bantulah hamba-Mu ini
Yang kian terumbang-ambing
Di dalam arus duniawi
Kuberdoa kepada-Mu
Memohon limpah rahmat-Mu
Mentari hidupku kan bersinar kembali

Wednesday, April 11, 2012

rindu saya pada awak =(

my mr superman =)

our moment

Saturday, April 7, 2012

Sunday, March 18, 2012